Desiree Berglund

Desiree heter jag och är 21år.Bor i sundsvall med min dotter. Här kommer ni få följa oss i vår vardag och allt vad de innebär.

27/9-2013

Kategori: vardagsliv

Ja de var ju ett tag sen jag blogga men jag har varken haft tid eller lust. Kan berätta lite kortfattat vad som hänt sen sist.
 
förra helgen bodd ellinor hos oss. Vi hade riktigt kul. Lördagen var vi på bytesmarknader hela dan. Shoppade massor till lilla Thilde. Bland annat en vinter jacka till nästa år(jag vet att de är tidigt) men den var så snygg. Jag vart kör i den  ;-) Sen vart de massa andra kläder so  ho  kan ha nu i höst och vinter. 
 
I torsdags var vi på bayrytmik. De är såmkul både för mig och thilde. Hon är så intresserad och nyfiken på allt. Och jag får träffa lite andra mammor att surra med och så. Dock var vi inte så många denna gång men de var trevligt och  mysigt. Vi passade på att promenera dit och hem. 
På kvällen var Thilde hemma med pappan och jag passade på att ta lite egentid. Så då var jag och Ellinor nere på stan på tjejkvällen. Fick lite gratis saker tävlade och vann två biljetter till timrå matchen ikväll (fredag). Vi åt även mat nere på stan. De var skoj. 
 
Idag åkte jag och thilde buss till bosvedjan och gick på öppna förskolan. Lite liv och rörelse så hon somnade gott på vägen hem. 
Och ikväll ska vi som sagt på timrå matchen.
 
och igår svarade jag på nån tävling hos unionen och idsg ringde dem och sa att jag hade vunnit så jag skulle få en bio biljett. De var ju skoj 

Jag vill till värmen!

Kategori: vardagsliv

JAG VILL OXÅ ÅKA UTOMLAND!!!!
känns som att alla är ute och reser nu jag vill oxå vara där värmen är. Inte här där de är 12 grader och regnet över ner. Man får ju ständigt gå och frysa!
 

16/9-2013

Kategori: vardagsliv

Numera är inte min blogg lösenskyddad. Lite roligare lm fler kan läsa. Idag har vi hunnit med en promenad och posta paket. Jag har röjt undan i köket och sen har jag busat massa medThilde och ändå har vi så mycket kvar av dagen. Men vet inte vad vi ska hitta på. De blåser ju så fruktansvärt mycket ute, hade de inte gjort de hada jag nunnat tänka mig en promenad till. 
Vi får se vad som händer 

kalasat klart för idag

Kategori: vardagsliv

Nu är vi hemma och har kalasat klart för idag. Vi vart bjuden på jättegod mat. Inbakad fläskfile med svampstuvning i, kokt potatis och sallad. Även förrätt som var som små toast, och till efterrätt var de äppelkaka. 
 
Och nu har jag nattat Thilde för en stund sen. Min stora tjej :-) 
 
Imorn hoppas jag på bra väder så jag kan ut och ta en långpromenad. Har äntligen kommit igån med de och de känns bra. Kändes dock inte lika bra att de inte vart nån promenad idag men man kan ju inte hinna med allt. 

15/9-2013

Kategori: vardagsliv

Idag är en dag som jag önska att jag slapp visa mig ute bland allmänheten. Hade sån fruktansvärd klädångest förut. Så missnöjd med mkn kropp idag och inga kläder passade. Men som tur va så hittade nag tillslut en uppsättning som passade mindre dåligt än resten. Så nu är man in ordninggjord och Thilde är oxå kalasfin. Men hon är alltid fin. Nu väntar vi på brorsan med familj så ska vi åk till mamma och äta middag för ho  fyller år idag. 
 
Jag har gjort ett paket från thilde. Hon fick skriva sitt namn själv, fast med mite hjälp :-P
 
 

14/9-2013

Kategori: vardagsliv

Skrev ett inlägg förut men de försvann när jag skulle lägga in bilder. Så därför ligger bilderna i ett eget inlägg nu för att de inte skulle hända igen. 
 
Idag har jag och Thilde varit ute på långpromenad. De tog bara 1tmme och 40 minuter. 
Har även börjat på morotspure till lillhjärtat. 
Avnjutit en god middag i min ensamhet 
och nu sitter jag och thilde och kolla på tv. C more kidz 

bilder från idag

Kategori: vardagsliv

 
 

11/9-2013

Kategori: vardagsliv

Ja ännu en dag har gått. Idag har mamma varit här ich hälsat på. Så jag passade på att städa och göra lite mer äppelmos till thilde eftersom jag fick mer äpplen av Gunnar. 
När Robin slutda jobbet så for vi på sibylla och åt sen vart de en birsta tripp för lite matinhandling. 
 
Får se hur vi fördriver morgondagen förutom babyrytmik :-) 

10/9-2013

Kategori: vardagsliv

Idag fick vi fly hemifrån igen. Nu var de nästa granne som höll på bila badrumsgolvet. Dock började de inte lika tidigt denna gång. Så tog vi och gick en prommenad med Tina och lillprinsen. Och efterpromenaden var klar så var inte byggarbetarna klar så då åkte vill till birsta en sväng. Thilde fick en ny bitring. Fast hon verkar inte överförtjust i den än. 
 
Ikvall gjorde jag äntligen den där äpöelmosen/puren till thilde så nu ligger den i frysen och väntar på att hon ska bli tillräckligt gammal för att få prova den. Jag tog och prova den och för min del fick den godkännt. 
Var även riktigt kul att göra. Känns så bra efteråt för jag vet nu precis vad hln kommer få i sig och de är knte massa tillsatser. 
Kommer nog försöka göra den mesta barnmat själv sen oxå och även andra puréer.  

9/9-2013

Kategori: vardagsliv

Redan nu när jag skulle börja detta inlägg så gick de åt pipsvängen. Jag hade tänkt lägga upp en film på Thilde när hon "pratar" men de gick inte. 
 
Så då vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Känns lite tråkigt att bara skriva om vad vi gjort idag då de inte är nått speciellt.  
 
Men kmorn ska vi allafall ut och gå en promenade med en annan mamma och barn. Jag har aldrig träffat dem innan men de ska bli spännande. Bebisen är 1 dag äldre än Thilde oxå. 
 
Får se om jag lyckas lägga up en film imorn då kanske 
 

8/9-2013

Kategori: vardagsliv

Idag har vi bara varit hemma och myst på, jag har städat lite medans thilde lekt och sovit. 
 
Läste på nätet idag eller ja jag hittade ett resept om egen äppelpure till bebisar. Så de ska jag prova och göra och sedan frysa in så vi har tills de är dax för Thilde att börja provsmaka. Liter roligare n.r man kan göra de själv och sen ta vara på äpplena.Plockade en del nör jag var hos svärföräldrarna. Ska bara införskaffa mig små burkar så de blir nog morgondagens uppgift 
 
Snart är de daxs att gå och natta med mina hjärtan som redan sover. 
 
 

7/9-2013

Kategori: vardagsliv

Idag har jag och Thilde tillbringat våran dag i viskan med hennes farmor och faster.  Vi var upp en sväng till mjnkbysjön på marknad men där hittade vi inget. Träffade mamma som stod där med npgra kompisar.  
 
Och oj vilken sommarvärme de har varit idag, väldigt skönt. Såg att Torpshammar var med på kartan över varmaste ställena i sverige idag och där var ju nästan vi.  
 
 
Fick god middag och efterrätt sen for vi och gjorde fint på morfars grav och gammelmormor s grav. Sen rullade vi hemöver. Thilde "pratade" stora delsr av vägen. Hon låter dagar a i ända nu när hon väl kommit på hur hon gör. Hon kunde inte ens vara tyst när hon skulme sova. 
 
Nu sover hon sött i sin säng och jag sitter framför tv:n och slötittar.  
 
Idag har öven min fina vän  bmivit mamma till en liten son. Hur söt so hälst!  
 
 

HAHAHAHA

Kategori: vardagsliv

HAHAHAHAHA snyggaste bilden på Ellinor och Thilde 
 

100 dagar gammal

Kategori: vardagsliv

Oj oj oj vad tiden går fort. Idag är våran Thilde nämligen 100dagar gammal.  Hon sitter i babysittern och är helt inne i tv:n. Svårt att få hon att slita sig 
 
 
 
 
hade mysstund imorse. När hon har ätit morgonmålet så brukar hon få komma till våran säng och mysa. Får passa på att mysa extra mycket när inte pappan är hemma 
 

21år och 1 dag

Kategori: vardagsliv

Igår hann jag inte blogg nått då jag fyllde år och hade fullt upp här hemma. Förmiddagen gick åt till att städa medans jag samtidigt roade Thilde. Sen fram mot eftermiddagen började de ramla in folk. Hade en super bra 21 års dag. Många kära vänner och bekanta på besök och många fina presenter fick jag. Och en del presentkort och pengar. Så idag var jag iväg och köpte mig en ny leksak för dessa.  Sitter och leker med den nu nämligen en samsung galaxy tab 3 :-)  
 
Ikväll var jag, thilde Josefin upp till jaktstugan och hälsade på grabbarna. Bjöd dem på lite tårta som blev över igår oxå. Robin tyckte Thilde hade blivit så stor nu eftersom hon börjst göra ljud. 
Och hon är väldigt rolig nu. Nyss när jag skulle lägga henne för natten så skratta hon bara och satte igång och prata. Hon är inte lika lättnattad nu, efterso hon ska prata med en.  
 
Nu ska jag kolla runt lite till på denna innan de är dax att sova. Måste ju orka kliva upp imorn med :-P

Från idol ikväll

Kategori: vardagsliv

Jo kom på de måste bara skriva att de var jukt kul att kolla på idol idag. För tjejen som Anders Bagge bad sjunga inne på Åhlens i stockholm har jag gått i skola med i 8 år. Sjukt duktig på sjunga. Missade ni idol så lägger jag upp länken här
 
http://www.tv4.se/idol/klipp/bagge-on-tour-sanna-fr%C3%A5n-h%C3%A4rn%C3%B6sand-2433717?fb_action_ids=152552771618908&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={%22152552771618908%22%3A152945561579743}&action_type_map={%22152552771618908%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
 
Jag kommer inte missa ett avsnitt av idol denna säsong :P

Bilder

Kategori: bilder

Ja bara för att jag tänkt lägga upp bilder så vill inte blogg.se samarbeta med mig.
 
Får se om de funkar bättre en annan dag.
 
Här kommer iaf två bilder från idag
Jag blir ju inte bortskämd med blommor av nån så då tog jag och gjorde de själv ;)
En av mina favoritblommor
 
Min mystjej som myste med mig massor ikväll :)
Hon va så roligt för hon har lärt sig att göra massa ljud nu så idag har de inte varit tyst här hemma :)

Måndag 2/9

Kategori: vardagsliv

Inatt hade jag nattbesök av mamma. Så fick ligga och dra mig en stund imorse för hon gav thilde första målet mat.
Sen klev jag upp och börja göra lite nytta och tycker vi har hunnit med en hel del sen mamma åkte hem imorse.
Skulle ha tvätt-tid idag men jag klantig som jag är mindes tiden fel så vi missade de. Ska försöka komma ihåg de bättre imorn ;)
 
Jag har gjort klart fotoalbumen som jag har börjat med oxå så nu sitter alla bilder från sommaren och thildes dop mm däri. Har ju förövrigt lovat er att visa bilder från sommaren så jag gör de nu då :P För om jag ska tjata på om min dag så blir de så tråkigt HAHA 
 
Fast jag lägger upp den i nya inlägg så dem hämnar här åvanför :P
 

1/9-2013

Kategori: vardagsliv

Ja då var denna helg över och Robin har nu begett sig till skogen för att jaga älg i en vecka. SHit vad tomt de kommer vara här hemma, och jag som hatar att var själv. Visserligen har jag Thilde men ändå. Jag hatar verkligen att sova själv.
 
Men på tisdag skulle jag få nattbesök av Robins lillasyster. De blir kul. Nu när hon går i skola i stan så är de ju enkelt att hon stannar här ibland.
 
Imorn har jag planerat att åka å handla allt jag behöver för att göra tårta och mat till på onsdag då jag fyller år. Får se om jag börjat pyssla lite med de imorn oxå eller om tilllagningen får vänta till tisdag eller onsdag på dan. Måste hinna städa oxå för de vore ju kul om de var frecht när de kommer folk.
 
Nu funderar jag på att gå och sova, för mitt lilla hjärta sover redan i sin säng.